MEGAVÍKEND 2023 je za námi

15. květen 2023

O víkendu 13. – 14. 5. 2023 se v semilské hale uskutečnila „největší“ akce klubu pořádaná v této sezóně. Proběhl druhý ročník florbalového „MEGA VÍKENDU“, kdy se postupně uskutečnily tři turnaje v kategoriích přípravka, elévové a mladší žáci. Již podruhé plánovaný „NOČNÍ TURNAJ“ mužů se pro malý zájem opět neuskutečnil.

V sobotu ráno přišel na řadu turnaj SOVERT CUP pro kategorii přípravka. Do turnaje se přihlásilo 7 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. V „áčku“ byly čtyři týmy a v „béčku“ tři. Zde se utkaly systémem každý s každým. Vítěz skupina „A“ postoupil přímo do semifinále, zbylé týmy se utkaly ve čtvrtfinále. Tři poražení se pak vzájemně utkaly ve skupině útěchy o konečné 5. – 7. místo. Jednu ze semifinálových bitev, mezi domácími SCC SEMILY a Turnovskými princeznami, musely rozhodnout až nájezdy. Bylo to neskutečné drama, kdy až (nevíme přesně) ve 13. sérii byly šťastnější holky z Turnova a postoupily do finále. Na náš tým zbyl boj o bronzové medaile. Zklamání z prohraného semifinále bylo veliké a Jablonec si došel pro pohodlné vítězství a tím celkově třetí místo v turnaji. Jak chyběl kousek a holky z Turnova mohly hrát o bronz, tak finálový zápas proměnily ve svoji exhibici a suverénně si došly pro prvenství na turnaji.

Po obědě došlo ke střídání, aby ve 14:30 vypukly první boje v turnaji SCC SEMILY CUP, který byl určen pro kategorii mladší žáci. Tady byla „nejslabší“ účast, kdy se zúčastnilo 6 týmů, včetně dvou domácích. Nejprve proběhly zápasy ve tříčlenných skupinách, aby se křížem mohli vzájemně utkat v pomyslném čtvrtfinále. Vítězové těchto tří zápasů vytvořily finálovou skupinu a poražení skupinu o 4. – 6. místo. Především ta finálová skupina nabídla opravdu krásné florbalové boje, vyrovnané do posledních vteřin. K vidění bylo nasazení, bojovnost, spousta krásných gólů. Nejprve v tom prvním domácí SCC SEMILY porazili Lomnici. Po vyrovnaném boji a gólové přetahované byl nakonec rozdíl ve skóre vyšší, což se později ukázalo jako rozhodující faktor. Druhý zápas finálové skupiny proti sobě poslal domácí SCC SEMILY a FBC Panthers Liberec. Oba týmy se již utkaly v základní skupině, kde úspěšnější byly Panthers. Domácí rychle prohrávali 3:0, pak se jim podařilo skóre otočit, ale to samé se podařilo i libereckým, takže konečný výsledek byl 10:9 v náš neprospěch. O celkovém pořadí tak rozhodoval poslední zápas mezi Lomnicí a Panthers. Opět nádherný florbal, plný zvratů, který skončil vítězstvím Lomnice o dva góly. Takže vzájemné zápasy se „vymazaly“ a o konečném pořadí musel rozhodnout rozdíl ve skóre, který přihrál „titul“ domácímu týmu SCC SEMILY Sharks, FBC Panthers Liberec orange skončili druzí a bronz brala FBC Lomnice.

Přes noc jsme si chvilku odpočinuli, abychom v neděli ráno přivítali 8 týmů elévů, které se zúčastnily turnaje FREMO CUP. Účastníci se rozdělily do dvou skupin po čtyřech a po bitvách v základních skupinách následovalo klasické play-off. I poražení ve čtvrtfinále dohrávali zápasy o konečné umístění, takže všechny týmy na turnaji odehrály stejný počet zápasů. Po čtvrtfinálových bitvách bylo jasno, že o medaile se utkají oba týmy Tatranu Střešovice, FBK Jičín a FBC Panthers Liberec orange. Celkové vítězství si z turnaje do Prahy odvezl tým TJ Tatran Střešovice red, který ve finále jasně předčil vítěze druhé základní skupiny FBK Jičín. To byla zajímavost, která se neděje moc často, že ve finále na sebe narazily týmy, které oba vyhrály své základní skupiny. V boji o bronz zvítězil FBC Panthers Liberec nad druhým tatranským týmem, označeným jako black. 

Na závěr velké poděkovaní patří všem, kteří se podíleli na bezproblémové organizaci a průběhu akce – rozhodčí, pořadatelé z řad rodičů, hráčů, trenérů. Bez vynikajícího občerstvení by turnaje také nebyly tím čím byly, takže všem, kteří pomohli DÍKY, obzvláště pak Matině a Honzovi MICHALOVÝM a Tomáši SÁBLOVI, kteří prodávali celý víkend. V neposlední řadě děkujeme i partnerům turnaje firmám SOVERT A FREMO za finanční podporu, pivovaru ROHOZEC za zajištění pitného režimu v podobě „Malinovky“.

A na úplný závěr poděkování všem účastníkům, dětem, trenérům.

Tak možná zase za rok.