Mladší žáci odehráli během 14 dnů dva turnaje

9. únor 2024

Během 14 dnů odehráli mladší žáci dva turnaje. Jako první turnaj byl domácí, který jsme tradičně pořádali ve sportovní hale v Semilech. Sestava byla oslabená, na palubovku bylo k dispozici 9 borců a chybělo nám několik opor.

Našimi soupeři byli družstva z FBC Lomnice nad Popelkou a TJ Turnov.

S Lomnicí máme v letošním roce negativní bilanci a hráči byli připraveni tuto situaci změnit. Nebudu se zbytečně rozepisovat, ale soupeř se na nás vrh s velkou vervou a bojovností a nedal nám vůbec žádnou šanci k zakončení a zápas skončil jednoznačně ve prospěch Lomnice nad Popelkou.

Druhým soupeřem byli borci z Turnova. Ty na tom byli ještě hůř přijeli na zápas v sedmi hráčích.

Možná i to byl hlavní důvod, že jsme měli jistotu že tento zápas vyhrajeme, že hráče uběháme, přestřílíme, ale pravda byla trochu jinde. I zde soupeř dal rychlé góly, na které jsme těžko odpovídali a i zde soupeř dovedl skóre přiklonit na svoji stranu a zaslouženě vyhrát.

 

Druhý turnaj se konal v Lomnici nad Popelkou. Tentokrát skoro v plné sestavě, akorát bez brankáře Kuby Slavíka, náhradní brankář byl jednoznačný, již několikrát vyzkoušený Tobiáš Medek.

Prvním soupeřem byli borci Crazíci FBC Liberec Black. S tímto soupeřem máme vyrovnanou bilanci, tudíž se dal předpokládat boj, který ukáže, kdo je na tom lépe. Nebudu nic nalhávat první třetina byla v náš prospěch, druhá a třetí třetina se obrátila na soupeřovu stranu a Liberečtí borci dotáhli zápas k výhře o několik branek.

O přestávce jsme si vyříkali chyby na které je potřeba se soustředit a snažit se je dodržovat.

Druhým soupeřem pro tento den byli borci z Florbal Jablonec Blue. Se soupeřem máme v tomto ročníku  dvě výhry, ale to vůbec nic neznamená. První třetina byla z naší strany opatrná a šance, které jsme měli jsme nedokázali proměnit a třetina skončila o gól v náš prospěch. Druhá  a třetí třetina byla lepší a tentokrát se přiklonilo štěstí na naší stranu a zápas jsme dovedli do vítězného konce.

Na závěr bych chtěl poděkovat rodičům kteří pomohli s občerstvením na domácím turnaji a řidičům, kteří pomohli s odvozem dětí na včerejší turnaj do Lomnice nad Popelkou.

Další turnaj nás čeká 10.3.2024 v Liberci ve sportovní hale míčových sportů, kde nám soupeři budou TJ Sokol Koberovy a FBC Panthers Liberec Black.