Přípravka odehrála dva turnaje

21. únor 2024

V neděli 21. ledna jsme se vydali na turnaj do Liberce, do haly ZŠ Dobiášova. Z různých důvodů nám ze sestavy vypadly hned  tři opory z útoku a stabilní gólman.

V prvním zápase s Turnovem jsme přesto byli herně vyrovnaným soupeřem. Bohužel nám nešlo dát branky a tak nás Turnov nakonec pohodlně porazil.

Ve druhém zápase s Českou Lípou jsme celý zápas na soupeře nestačili a tak nám největší radost udělal gól v poslední minutě zápasu, kterým jsme aspoň smazali nulu na svém kontě.

Ani poslední zápas s Libercem se nám gólově nedařil. A i přes to, že jsme měli mnoho šancí, nebylo nám přáno vstřelit branku.

Turnaj jsme tedy opustili se třemi porážkami. I přesto je nutno vyzdvihnout  pozitiva. Jako celek děti pracovaly velmi dobře. Byla patrná snaha bojovat  a hrát na hranici svých možností.

Dále jsme objevili výbornou náhradu za našeho stabilního gólmana Lukáše Maturu.  Vláďa Šimek ukázal svůj potenciál, odchytal výborné utkání a hlavně si tuto herní činnost oblíbil, takže je na čem do budoucna stavět.

 

 

V sobotu 17.2.2024 náš čekal výjezd do Jablonce nad Nisou. Situace s hráčskou základnou byla podobná jako před měsícem v Liberci. Pro nemoc chyběli oba kluci Heroldovi,  Alex Pošepný a  nakonec i brankář Lukáš Matura,  který užíval volna na horách. Oproti Libereckému turnaji tak doplnil tým pouze Lukáš Bark.

První zápas s Jabloncem od začátku překvapil naším skoro až trvalým tlakem. Bohužel nebylo nám opět souzeno slibné šance proměnit a tak soupeř postupně trestal až na rozdíl 0:3 v prvním poločase.

Druhá půle měla co se týká naší převahy podobný průběh a nakonec jsme byli odměněni vyrovnáním. O to hořčí konec nastal v samotném závěru, kdy soupeř s ojedinělé akce pět vteřin před koncem uhájil vítězství.

V dalším zápase nás čekal FBC Liberec. Naše nasazení bylo snad ještě vetší než proti Jablonci. Podpořeni výbornými zákroky  brankáře Vládi Šimka jsme postupně převzali krom tempa hry i vedení a to nakonec udrželi.

Poslední zápas byl s tradičním soupeřem a to s Koberovy. Ti nás nejprve zaskočili vedoucí brankou, ale následně jsme opět převzali tempo hry a začalo se i gólově dařit zaslouženě zvítězit relativně vysokým rozdílem.

Za předvedenou hru celý tým zaslouží velké poděkování. Velmi pozitivní bylo, že si každý splnil svůj cíl a prakticky všichni si jako bonus dali gól. Dále se potvrdilo, že výkon brankáře Šimka z Liberce byl stavební kámen k celému turnaji v Jablonci, kde nám Vláďa odchytal všechna utkání a podržel nás svými zákroky.