SILVER CUP 2024

14. červen 2024

V neděli 9. 6. 2024 vyrazili starší žáci na neligový turnaj do Kutné Hory, jež nesl název Silver cup. Pro dva hráče týmu (Jan Henčl a Ondra Zeller) to byly poslední zápasy v této kategorii. 

Ve čtyřčlenné skupině nás čekal domácí tým, Florbal Mladá Boleslav a Orel Přelouč. V úvodním zápase proti domácí Kutné Hoře jsme si zastříleli. Od první do poslední minuty jsme byli jasně lepší, důraznější, florbalovější a hladový po gólech. Konečné skóre se tak zastavilo na čísle 11:0 v náš prospěch. 

To druhý zápas byl o něčem jiném. Už jen jméno soupeře Florbal Mladá Boleslav budilo respekt. Kluci ho měli bohužel až příliš a prvních pět minut se zbytečně báli, čehož soupeř využil ke vstřelení úvodních dvou branek. Pak jsme se trochu osmělili a přestali se bát. Odměnou byl snižující gól. Šanci k vyrovnání jsme dostali díky trestnému střílení, ale to bohužel Jan Henčl neproměnil. Do konce zápasu jsme už pak byli víc než vyrovnaný soupeř, ale rozhodla produktivita, která byla na straně boleslavských, a tak jsme prohráli 5:2. 

Karty před posledním zápasem byly rozdány jasně, vítězství znamená postup do semifinále a boje o medaile. Hned od prvních vteřin si kluci za tímto cílem šli a postupně navyšovali skóre, i když souboje s dívkami v týmu soupeře nebyly mnohdy příjemné. Ale vítězství 8:0 znamenalo postup z druhého místa do semifinále. 

Tam jsme potkali soupeře z Litomyšle, který bohužel nebyl lepším týmem, ale jak se říká, víc chtěl. Našemu týmu chyběly ty správné emoce a nasazení. Soupeř poměrně chytře a zkušeně kontroloval průběh zápasu a po vítězství 4:1 si dokráčel do finále, zatímco na nás zbyl zápas o třetí místo. 

A v něm další soupeř (možná bývalého superligového týmu, možná ne) Sokoli Pardubice. Vyrovnaný zápas plný šancí na obou stranách. Na té naší v brankovišti kraloval Tomík Boch, a tak díky skvělému nasazení jsme si došli pro vítězství 3:1 a mohli slavit zisk bronzových medailí. 

Na závěr poděkování rodičům za pomoc s dopravou a pořadateli FBC Kutná Hora za skvělý turnaj.