Starší žáci na domácí palubovce zaznamenali plný bodový zisk

27. březen 2023

Po více jak měsíční pauze nastoupili starší žáci k dalším dvěma zápasům Libereckého přeboru. Tentokrát je na domácí palubovce čekaly týmy FBC Liberec „B“ a FBC Česká Lípa „B“. S oběma soupeři jsme se utkali na prvním turnaji letošní sezóny, takže očekávání kdo se kam posunul bylo veliké.

Úvodní zápas nemohl začít hůř, první zkažená přihrávka znamenala gól v naší síti. Na ukazateli svítil čas 0:11. Celá první třetina byla velmi rozpačitá a z naší strany plná nepřesností a zbytečných ztrát míčku. Soupeř byl jasně lepší, a proto na konci páté minuty šel do dvoubrankového vedení. Světlým okamžikem z naší strany byla branka Zellera z poloviny sedmé minuty. Když jsme ale soupeře nechali v posledních dvou minutách vstřelit další dva góly, tak to s naším týmem nevypadalo vůbec dobře.

Přestávka a pár slov od trenéra však znamenalo polití živou vodou a hned od začátku druhé třetiny jsme začali otěže zápasu přebírat my. Tři góly v rozmezí tří minut znamenali srovnání skóre. Na konci devatenácté minuty jsme hrubou chybou v rozehrávce sice soupeře opět pustili do vedení, ale to bylo vše co jsme mu dovolili.

Poslední část byla v našich rukou, Výrazně zlepšeným výkonem už jsme Liberec nepouštěli do šancí. Na opačné straně naopak doslova čaroval hostující brankář, který během celého zápasu předvedl několik neuvěřitelných zákroků a výrazně držel svůj tým ve hře. Na začátku 24. minuty vyrovnal Dáňa Kyloušek. Když už to vypadalo na remízu, tak 36 vteřin před koncem zápasu rozhodl Oski Fiala a pečetil tak svůj skvělý výkon v zápase.

Před druhým zápasem už kluci počítali co jim stačí, aby se stali vítězi Libereckého přeboru. Což nakonec vůbec v negativním neovlivnilo jejich výkon. Naopak od první do poslední minuty drželi otěže pevně ve svých rukou. Zodpovědným a spolehlivým výkonem si došli pro pohodlné vítězství, kterým nakonec před posledním turnajem pečetili svoje celkové vítězství. 

Hodnocení trenéra mužstva Jana Šimona:
„Celkově jsem po dlouhé době spokojen s celým turnajem. V pěti ze šesti třetin byli kluci lepší a předvedli kvalitní výkon, v kterém se samozřejmě najdou chybičky a mezery, ale na tom můžeme pracovat. Ta jedna třetina – první s Libercem byla naopak hrozná, vypadalo to jako bychom ani florbal hrát neuměli. Ale obrat byl až neskutečný a klobouk dolů přede všemi. Druhý zápas byl i o morálce, jelikož celkové vítězství v soutěži již bylo „skoro“ jisté. O to víc jsem rád, že jsme nic nepodcenili a jedním z nejlepších výkonů si došli pro jasné a zasloužené vítězství v zápase a i celé soutěži. To budeme chtít samozřejmě potvrdit kvalitními výkony i v posledních dvou zápasech, které nás čekají. Ještě jednou všem díky za předvedené výkony, rodičům za podporu v hledišti a klukům u „stolku“ za pomoc s pořádáním.“