Starší žáci vezou z České Lípy plný počet bodů

13. listopad 2023

K dalšímu turnaji do České Lípy vyrazili naši starší žáci v sobotu 11. 11. brzy ráno. V prvním zápase nás čekal „domácí“ celek FBC ZŠ Mimoň Česká Lípa. Kluci měli do zápasů opět dané cíle, které nás při naplňování měli dovést k úspěchu.

Jenže od první minuty to byl spíš boj než florbal, na který by se dalo koukat. Chyběla nám kvalita na hokejce, takže místo kombinační hry byla k vidění spousta soubojů, ve kterých nebyla nouze o četné sekání. Sice jsme se v první třetině dvakrát gólově prosadili, ale to bylo jediné co se dalo hodnotit kladně.

V přestávce byly pokyny jednoduché. Zklidnit hru, dát si kvalitní přihrávku a tím soupeře přehřát. Bohužel to ale nebyl náš den a obrázek hry se vůbec nezměnil. Navíc jsme k tomu dokázali občas přidat i hodně naivní chyby, jako například jít střídat, když měl soupeř rozehrávku v našem pásmu.

Do poslední části jsme šli s vedením 4:1, ale „jenom“ čtyřmi hráči v poli. Opět po laciné chybě jsme navíc hned na začátku darovali soupeři dvojnásobnou přesilovku, kterou dokázal naplno využít. Pozitivem byl gól Dáni Kylouška v oslabení, díky kterému jsme měli stále dvoubrankový náskok. Do konce zápasu ještě padly celkem čtyři góly, po dvou na obou stranách, a tak jsme si došli pro další vítězství.

Druhý zápas nám do cesty postavil tým Florbal Jablonec Yellow. Od první minuty bylo vidět, kdo bude v zápase tahat za delší konec. Oproti prvnímu zápasu malinko zlepšený výkon znamenal, že jsme už na začátku šesté minuty vedli 4:0 a průběh měli pod kontrolou. I když florbalové krásy zase tolik vidět nebylo. Po čtvrté brance se gólostroj na dlouho zasekl.

Od druhé třetiny byly vidět chyby, kterým se chceme vyvarovat. Především bylo k vidění mnoho nevynucených ztrát míčku, které navíc probíhali ve středním pásmu, což pak znamená velké nebezpečí pro naši branku. Naším štěstím bylo, že nás soupeř za tyto chyby netrestal. Takže když jsme v druhé polovině této třetiny přidali dva góly, šli jsme do poslední s pohodlným náskokem.

Třetí třetina žádný velký posun k lepšímu nepřinesla, naopak jsme stále dokola opakovali naše chyby. Dokázali jsme přidat ještě dvě branky a velké pozitivum nakonec byla udržená nula pro Tomika Bocha, kterou si zasloužil.

 

A jak stoprocentně bodově úspěšný turnaj zhodnotil trenér Jan Šimon?

„Oproti minulému turnaji tu je jeden velký rozdíl. Sice jsme si domů odvezli plný počet bodů, ale výkony v obou zápasech měli do ideálu daleko. Absolutně kluci nedokázali plnit cíle. Ano, nebáli se hrát dopředu, ale výsledkem byla spousta nevynucených až naivních ztrát míčku. Kombinace dneska nula. Chyběla nám energie, emoce, neměli jsme kvalitu na hokejkách a vítězství tak byla jenom, protože jsme narazili na lehčí soupeře. Tohle nám na ty lepší rozhodně stačit nebude. Na druhou stranu si chyby a nedokonalosti pořádně rozebereme na videu a v tréninku budeme pracovat na jejich odstranění.

Na závěr i tak klukům poděkování, že to aspoň ubojovali, to se též cení. Rodičům za pomoc s dopravou.“