A-tým přivezl z Českého Dubu všechny body

17. únor 2020

Nejstarší z našich družstev v sobotu zamířilo do Podještědí, kde ho čekaly dva zápasy. V nich naši muži změřili síly s domácím Českým Dubem a libereckým Florbalem.

SCC SEMILY 11:7 SC Podještědí Český Dub
SCC SEMILY 7:5 Florbal Liberec

Vyjádření trenéra Tomáše Miksánka:
„Při pohledu na výsledky by se mohlo zdát, že jsme dnes odehráli povedené zápasy. Skutečnost je však o něco složitější.

První zápas nás čekal houževnatý soupeř hrající navíc na domácí palubovce, který se prezentuje nebezpečnými brejky, důrazem před soupeřovou brankou a několika výbornými individualitami. Přestože jsme se s hráči v tréninku zaměřili na eliminaci laciných ztrát míčku a jeho pohodlné držení na útočné polovině, nedokázali jsme to přenést do zápasu.

Soupeř po zásluze trestal naše chyby a využíval brejky a odražené míčky před naší brankou, které jsme mu nabídli.

Zhruba v polovině zápasu se podařilo kluky uklidnit a ti si začali více věřit na míčku a hra tak začala místo přehazované chvílemi skutečně připomínat florbal. Soupeř ale dál bojoval a nedal nám nic zadarmo, za což mu patří velké uznání. Je také potěšující, že konečně nepřišla hluchá pasáž zápasu, jak tomu u nás bývá zvykem celou sezonu.

Druhý zápas jsme chtěli hrát ještě více kompaktně, ale bohužel se nám to dařilo jen v první polovině zápasu. Především útočníci často ztráceli míčky v situacích, kdy jsme mohli hru uklidnit, čímž jsme nechali soupeře převzít kontrolu nad utkáním.

Od poloviny zápasu jsme se hlavně bránili, a když už jsme mohli přidržet míček na vlastních holích, zbrkle jsme ho dovezli soupeři na hokejky a následně inkasovali. Díky povedenému výkonu v obraně jsme ale udrželi náskok, který potvrdil gól do prázdné branky.

Z výkonu v obou zápasech mám rozpačité pocity. Oceňuji nasazení a týmový výkon, ale na druhou stranu mě zklamala špatná řešení situací a nezodpovědnost v klíčových momentech, která nás už poněkolikáté mohla stát výsledek. Musíme zapracovat na rozhodovacích schopnostech hráčů a herním myšlení na hřišti, což je momentálně asi největší zátěž, která nás táhne dolů z míst, kam bychom mohli patřit.

Soupeři díky za zápasy, našim fanouškům a fanynkám za podporu a těšíme se v neděli 1. března na zápasy doma!“