ČEPS CUP - krajské kolo turnaje základních škol

20. prosinec 2022

V pondělí 19. 12. se v liberecké základní škole Dobiášova odehrálo krajské finále turnaje ČEPS CUP. Mezi osmi nejlepšími týmy kraje byli i kluci ze Základní školy Dr. F. L. Riegra, pod názvem Predators svoji školu reprezentovalo sedm kluků našeho klubu.

Systém turnaje byl nastaven na dvě základní skupiny po čtyřech týmech. Naši kluci se postupně utkali s domácí Dobinou, týmem ze Smržovky a na závěr nastoupili proti ZŠ Česká Lípa – Slovanka. Všechny tři zápasy skončili naším vítězstvím, kdy nejvyrovnanější byl souboj proti Smržovce.

Ve skupině jsme tak skončili na prvním místě a v semifinále nás čekala druhá škola z České Lípy – ZŠ Lada. Od začátku naši kluci zápasu dominovali a neponechali nic náhodě, což znamenalo postup do vysněného finále.

Kdo z koho? Finálovou účast jsme si již vyzkoušeli v loňském ročníku, kde jsme prohráli. Letos na nás čekali Ledoví trhači, tým složený převážně z hokejistů Bílých Tygrů. Před zápasem jsme čekali vyrovnaný boj, který ale velmi brzy nabral jasný směr. Rychlé vedení 3:0 nás uklidnilo, soupeře naopak trochu znejistělo. K tomu všemu kluci přidali vynikající obranu, kdy dokázali zblokovat několik střeleckých pokusů soupeře. Na druhé straně hřiště se nám dařilo prosazovat se a navyšovat naše vedení. Finálový výsledek 9:3 v náš prospěch znamená historické vítězství a postup na celostátní finále do Prahy.

Vynikající výkony podtrhlo složení All-stars týmu. Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Krýša Michal, a dva ze tří nejlepších hráčů turnaje byli také od nás, konkrétně Jéňa Šimon a Dáňa Regner. Všem klukům děkujeme za skvělou prezentaci našeho klubu a přejeme hodně štěstí na celorepublikovém finále.