Derby pro hostující Jablonec

11. listopad 2021

SCC SEMILY 4:5 FLORAL JABLONEC

Branky: Roztočil, 2x David, Kubín

Sestava: Forman, Heřman – Vocelka, Bulušek, Sábl, Navrátil, Sidenberg – Vyhlídko, Zeman, Hradecký, Kubín, David, Fišer, Havrda, Tran, Šírek, Chmelík, Roztočil

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:

"Zápas, který spíš připomínal nějakou bitvu než florbal, jsme měli dobře rozehraný. Místo, abychom dokázali přidat další branky z nabídnutých šancí a dohráli v klidu, tak jsme opět lacinými chybami ve třetí třetině nechali soupeře dotáhnout. Ten díky hladu, trpělivosti a možná i troše štěstí nakonec využil šance, které jsme mu sami nabídli. Nutno podotknout, že ani náš výkon nebyl nějak přesvědčivý, ale oproti startu sezony jsme aspoň do obrany udělali velký posun. Dál nás ale trápí prachmizerná koncovka a přesilovky. I přes to musím kluky pochválit za nasazení a týmový výkon. Pykáme pořád za špatnou tréninkovou morálku z léta a nezkušenost kádru. První body by byly hezkou motivací, ale věřím, že když budou hráči tvrdě pracovat dál, tak se vše dříve nebo později zúročí a nějaké body v silné konkurenci nakonec taky urveme. Díky klukům z Jablonce za férový zápas, divákům za podporu a těšíme se na odvetu na hřišti soupeře.

Komentář kapitána Tomáše Sábla:

Zápas se mi nehodnotí snadno. I s odstupem několika dnů převládá zklamání. Ještě nikdy jsme nebyli tak blízko k zisku bodů. Pouhých 33 vteřin nás dělilo od prvního bodu v divizi. Opět se nám nepodařilo využít několik přesilových her v krátkém časovém sledu. A to byl možná zlomový moment celého zápasu. My jsme mohli soupeři odskočit, ale místo toho jsme mu ubráněným oslabením dodali sebevědomí. Musíme se ze zápasu oklepat, vzít si z toho to pozitivní a nadále věřit, že body přijdou.

Komentář hráče utkání Jiřího Havrdy:

První třetinu bych považoval za poměrně vyrovnanou, šance byly na obou stranách, ale Jablonci se povedlo vstřelit první gól. Poměrně za krátkou dobu se nám, ale podařilo vyrovnat, i když trochu šťastným gólem, a 11 sekund do konce 1. třetiny jsme přidali ještě jeden gól a do kabin se šlo za stavu 2:1. Druhá třetina byla v našem prospěchu, přidali jsme 2 góly a Jablonec dokázal snížit na 4:2. Do třetí třetiny jsme měli jasný cíl, nikam se nehnat, ale pouze kontrolovat hru. Přišlo vyloučení, kdy se hrálo 4 na 4 a potom jsme měli 3 minuty přesilovku, kterou jsme nevyužili. Jablonec dokázal snížit dvěma góly na 4:4 a 30 sekund před koncem rozhodl na konečné skóre 4:5. Chtěl bych klukům moc poděkovat za bojovnost a týmový výkon.