Dorostenci odehráli poslední letošní turnaj v Liberci

21. prosinec 2021

Na poslední letošní turnaj vyrazili dorostenci do Liberce. Tentokrát je dle losu čekali celkem tři zápasy. Ani v sobotu se nepodařilo odjet v plné sestavě a postavit tak do zápasu dvě plné pětky. 

Úvodním střetnutím bylo derby s Turnovem. Od prvních minut zápasu jsme byli silnější na míčku, v zakládání útoku a vytváření šancí. Díky tomu jsme se rychle dostali do dvoubrankového vedení. V druhé minutě dlouhé sólo a přesnou střelu předvedl Jakub Prousek, o minutu později se prosadil Dominik Kyloušek. Soupeře jsme vrátili do zápasu svými hrubými chybami. Nejdřiv se nám podařilo dát si vlastní branku a o chvíli později vyrobit hrubku v rozehrávce, kterou soupeř potrestal. To však byla jediná komplikace v tomto zápase a kluci ho s přehledem a klidem dovedli do vítězného konce. 

Druhý zápas měl svého jasného favorita. Vedoucí tým tabulky Florbal Jablonec si počíná dosti suverénně. Bylo nutné předvést výkon na hraně možností. To se nám skvěle dařilo po celou první třetinu, soupeři jsme se snažili znepříjemnit každé zakončení a vyrážet do nebezpečných protiútoků. Černou kaňkou první třetiny bylo zranění našich dvou hráčů - Jakuba Prouska a Domči Kylouška. To znamenalo jediné skoro celý zápas jsme tak mohli střídat do pole pouze 7 hráčů. Nebýt slabé koncentrace v začátku druhé třetiny a zranění našich hráčů určitě by se utkání vyvíjelo jinak. Bohužel Jablonec si zkušeně došel pro jasné vítězství, škoda, že jsme mu několik gólů umožnili dát svými chybami. 

Cílem posledního zápasu bylo hlavně přežít a důstojně ho odehrát. S fyzickými silami na tom kluci nebyli dobře. Aspoň se nám do sestavy vrátili Kuba a Domča. V první třetině spíše než florbal byla k vidění série vyloučení a pěkných zmatků, které vytvořili rozhodčí. Naše nasazení a bojovnost rozhodla o tom, že stav byl po první části nerozhodný. Stejně jako s Jabloncem jsme z nějakých nepochopitelných důvodů absolutně nezachytili začátek druhé třetiny a nechali si dát gól, tentokrát jen jeden. Škoda poslední pětiminutovky druhé části, kdy jsme dostali tři branky a soupeř odskočil do pohodlného vedení. Třetí třetina přinesla naší snahu o zdramatizování. To se nám díky nasazení a bojovnosti povedlo a škoda dalších nevyužitých šancí, výsledek mohl být ještě lepší, než konečná prohra 8:5.

Hodnocení trenéra Jana Šimona:
„Vzhledem k počtu hráčů a faktu, že nás čekali tři zápasy a soupeřům, jsme neodjížděli s velkými očekáváními. Hlavním cílem bylo ve všech zápasech předvést maximální nasazení, bojovnost, nedávat soupeřům na hřišti prostor a čas k jejich hře. S tím jsem byl maximálně spokojen. Před kluky smekám hlavně za zápasy s Jabloncem a s Harcovem. Neskutečné výkony na hranici jejich fyzických možností, nemají se za co stydět. Jenom škoda, že svoji snahu občas pokazí lacinými chybami, které tito soupeři trestají. 
Většinou nechci a nechválím jedince, ale dneska musím. Za příkladný přístup a obětavost pro tým musím poděkovat Matějovi Zemánkovi, Kubovi Prouskovi a Domčovi Kylouškovi. 
Rodičům díky za pomoc s dopravou. Všem fanouškům, hráčům, rodičům přeji klidné svátky a do nového roku hlavně zdraví.“