Družstvo dorostenců odehrálo letošní předposlední turnaj

23. březen 2022

V neděli vyrazilo družstvo dorostenců na svůj letošní předposlední turnaj. Tentokrát do liberecké haly míčových sportů, kde nás čekali dva liberecké celky, rezerva FBC Liberec a FBC Panthers.

První zápas začal velmi pomalu a ospale z obou stran. Žádné velké tempo a nasazení k vidění nebylo, ale i přesto všechno padly celkem čtyři góly. O tři se postarali naši hráči a o jeden soupeř. Do druhé třetiny jsme tak nastupovali s dvoubrankovým vedením. V té se aspoň trochu zvýšila rychlost hry a počet šancí na obou stranách. V této části se bohužel střelecky prosadil pouze soupeř, a tak se do závěrečné části šlo za nerozhodného stavu. Ta začala nejsvižněji, když se nejprve do vedení dostali liberečtí, ale vzápětí Dominik Kyloušek vyrovnal. Výsledkově zápas rozhodla bohužel naše přesilová hra, kdy jsme inkasovali pátou branku. Po velmi přísném vyloučení jsme šestý gól dostali v oslabení. Závěrečný pokus při hře bez brankáře již k vyrovnání nevedl.

Obraz hry byl v druhém zápase skoro po celou dobu stejný. Soupeř z Liberce více držel míček na svých hokejkách, snažil se kombinovat a tlačit do zakončení. Na naší straně vázlo skoro vše a především nasazení a bojovnost. Nebýt Kuby Zamastila v brance, tak mohl být stav, který svítil na tabuli po dvou třetinách mnohem výraznější než 1:3 v náš neprospěch. Hráči si bohužel slova trenéra, že je potřeba přidat, jinak nám soupeř nasází dalších sedm gólů, příliš k srdci nevzali. A tak těch gólů přišlo jenom šest.

Hodnocení trenéra Jana Šimona:

Pro mě nepochopitelné, proč jsme nedokázali navázat na skvělý výkon z posledního domácího zápasu proti Harcovu, ani v jednom zápase. Ospalé, utahané, bez nasazení, bojovnosti, pohybu, navíc plné nevynucených chyb a ztrát míčků. Nějaké trochu parametry měla poslední třetina v prvním zápase a posledních pět minut druhého zápasu. To je ale strašně málo. Doufám, že tento turnaj hodíme za hlavu a v posledních dvou zápasech sezóny ukážeme svoji sílu. Díky klukům za účast a rodičům za pomoc s dopravou a podporu, přestože to nebyl náš den.