Družstvo mužů vstoupilo do nové sezony na turnovské palubovce

24. říjen 2022

Po dvou sezónách v divizi se muži vrátili do Regionální ligy, kde na začátku října odehráli první dva zápasy na turnaji v Turnově.

SC Podještědí Český Dub 6:4 SCC Semily

SCC Semily 18:7 TJ Turnov B

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:

„Vzhledem k průběhu obou zápasů nemůžu mluvit o sebemenší spokojenosti. Vše začíná od letní přípravy, kdy jsme se někdy ani nesešli na trénink. V prvním zápase jsme byli aktivnější a snažili se tvořit hru. Byli jsme i střelecky aktivnější, ale přicházely hloupé individuální chyby, ze kterých nás soupeř několikrát potrestal. Nedokázali jsme proměnit prázdné branky a další tutové šance. Soupeř z Dubu dobře bránil a využil téměř každou nabídnutou šanci. Porážka je určitě zasloužená, protože konec zápasu se z naší strany nesl v křečovité snaze vyrovnat z individuálních akcí, které byly někdy až trapné.

Druhý zápas výsledkově možná hezký, herně už to taková sláva nebyla. Kluci ze spřáteleného Turnova byli na zápase pouze v šesti lidech, přesto bojovali více než srdnatě. V naší hře se objevovaly záblesky systémové hry a správných herních návyků. I přes neustálý apel na hráče se ale tyto chvilkové momenty přeměnily v honbu za kanadskými body a také hromadu individuálních chyb. Škoda, že hráči tuhle nabídnutou šanci nevyužili. Radši si hráli hurá-akce, které jim v tomto zápase možná vycházely, v jiných z nich ale budeme dostávat góly z protiútoků my.

Pozitivní byla alespoň zpětná vazba od kluků, kteří si svoje chyby uvědomují. Uvidíme, jestli se z nich poučí a pokusí se je v tréninku i v dalších zápasech napravit.

Díky oběma soupeřům za zápasy a těšíme se na další zápasy!“

Komentář kapitána Tomáše Sábla:

„Stejně jako před rokem při začátku divize doplácíme na špatnou letní přípravu. V pár lidech na trénincích se toho moc natrénovat nedá. Věřím, že se účast brzo zlepší a přijdou i dobré výsledky.

Na úvod nové sezóny nás čekal neoblíbený soupeř z Českého Dubu. Všichni jsme věděli, že nás nečeká lehký zápas. I když jsme měli po většinu zápasu převahu, tak jsme soupeři připravili čtyři ze šesti gólů. Při takových chybách bychom museli být hodně produktivní, abychom zápas vyhráli a produktivita byla naše velká slabina.

Druhý zápas byl o poznání jednodušší. Turnov byl pouze v šesti lidech do pole a tak bylo pouze otázkou jaké bude konečné skóre. Snad jenom hon za kanadskými body způsobil velké množství okének v obraně a inkasovaných branek. Pokud ne, tak budeme muset na obraně hodně zapracovat.“