Naši nejmenší se představili v domácím prostředí

24. únor 2020

I naši nejmenší svěřenci se v této sezóně dočkaly svého domácího turnaje. Jak to bývá zvykem u této kategorie, tak hlediště bylo plné rodičů, prarodičů a dalších příbuzných. Chřipková epidemie stále "řádí", takže FBC Liberec díky velké marodce dorazil pouze s jedním družstvem. S tím jsme se vypořádali tak, že týmy Koberov, České Lípy a naše týmy odehrály vzájemná utkání mezi sebou.

A jak turnaj zhodnotil trenér přípravky Jan Šimon?
"Děti se do družstev rozdělily ráno, způsob jsme nechali z minulého turnaje stejný a to losování. První zápasy jsme odehráli souběžně proti týmů z Koberov - Kobry a Klokani. Ač hrajeme se dvěma týmy, tak úkoly máme všichni stejné. Ty základní se nám nemění, takže jenom pro připomenutí - správné držení hokejky, neodpalovat míček a snaha o vedení míčku. Pro tento turnaj jsme přidali jeden nový úkol, tím bylo po ztrátě míčku "obsadit" hráče soupeře, který je nejblíže naší brance. Máme to stejné jako ve škole či v jiném sportu. Jsou kluci, kterým jde plnění úkolů lépe a někteří potřebují více času. V prvních zápasech byly oba týmy za snahu odměněni velkým množstvím vstřelených gólů, ale po zápase jsme si museli znova připomenout důležitost a smysl neodpalování míčků.

Druhá utkání jsme sehráli s týmy České Lípy. Ty oproti nám měli jak fyzickou, tak i herní převahu, která pramenila z toho, že většina jejich kluků již po prázdninách půjde do elévů. Na naší straně to bude pár kluků a zbytek má mnoho času na učení se a zdokonalování v přípravce. I díky výškové převaze soupeře nás opustila snaha neodpalovat míčky, což byla velká škoda.

Lvíčata si ještě před vzájemným zápasem zahrála s FBC Liberec. Na některých klucích se již začínala projevovat únava, a tak byly k vidění pasáže, kdy kluci příliš neběhali a koukali na soupeřovi hráče, jak běhají kolem naší branky a "pálí" jednu střelu za druhou. Ani my jsme nechtěli zůstat pozadu, ale množství střel oproti předchozím zápasům kleslo.
Poslední zápas jsme si zahráli mezi sebou, tak aby Tygříci nezůstali pouze u dvou odehraných utkání. Stejně jako minule se strhla slušná přestřelka, která co se týče výsledku, dospěla ke spravedlivé remíze.

Z celkového pohledu plnění našich úkolů musíme stále zdůrazňovat a pracovat na neodpalování míčků. S vedením míčku to je úplný základ dalšího rozvoje dětí.

Na závěr velké poděkování všem rodičům, kteří se nějakým způsobem podíleli na občerstvení, ať už prodávali či napekli, navařili apod. Soupeřům za hezké a férové zápasy, rozhodčím a v neposlední řadě dětem za bojovnost a snahu."