Nová sezóna starším žákům začala na domácí palubovce.

7. říjen 2024

První soupeřem nám byl tým Florbal Jablonec yellow, s kterým jsme se potkávali už loňskou sezónu. Dopředu jsme věděli, že půjde o jednoho z lehčích soupeřů, ale rozhodně jsme nechtěli nic podcenit. 

Kluci dostali do zápasu cíle a úkoly, které nesouviseli s výsledkem, ale jejich plnění úspěch rozhodně mohlo přinést. Především šlo o způsob hry, kterým se chceme celou sezónu prezentovat, být aktivní, na míčku, pořád nebezpeční, využívat principu přihraj a běž. 

Hned od první minuty se všechno klukům dařilo naplňovat a díky tomu zápasu vládli a pevně drželi opratě a udávali směr a ráz. Góly byly odměnou za jejich snahu a předváděnou hru. 

Za první dvě třetiny to v každé z nich bylo hned sedm branek, kdy většina padla po pěkných kombinačních akcích. 

Malinké polevení přišlo v poslední části, kde kluci přidali už „jen“ tři góly a konečné skóre se tak zastavilo na čísle 17:1. 

Druhý zápas měl být o něčem jiném. Derby s Turnovem vždycky přináší vyrovnanou partii. Před zápasem bylo důležité zdůraznit, aby kluci soupeře nepodcenili, protože se jim ne příliš vydařil první jejich zápas. A jak to dopadlo? Prvních pět minut naprostá hrůza, absolutně jsme opustili naši hru, v čem jsme silní a přizpůsobili se běhavému florbalu soupeře, který byl navíc plný osobních soubojů, které jsme prohrávali. A když jsme přidali chybu v rozehrávce volného úderu a z rychlého brejku dostali první gól zápasu, vypadalo to všelijak. 

Naopak, když kluci v klidu podrželi míček a začali opět používat „přihraj a běž“, tak jsme začali soupeře jasně přehrávat. Díky tomu jsme ještě do konce úvodní třetiny skóre naprosto otočili v náš prospěch a vedení 5:1 znamenalo více klidu pro kluky na hokejky. 

Druhá a třetí třetina nabídla střídání florbalu „trma vrma“ a pěkných kombinačních akcí. Bohužel spousta z nich skončila nevyužita. Na druhé straně nás svými skvělými zákroky držel brankář Tomík Boch. I když konečné skóre 8:1 vypadá jednoznačně, průběh celého zápasu tak jednoznačný tentokrát nebyl. 

A jak zhodnotil úvodní zápasy sezóny trenér Jan Šimon? 
„Z mého pohledu dva zcela odlišné zápasy. První jsme měli jednoznačně ve svých rukách, udávali jsme tempo hry a došli si pro zasloužené vysoké vítězství. Jsem naprosto spokojen se způsobem, jak jsme tohoto výsledku dosáhli. 
Druhý zápas byl v určitých pasážích podceněný. Kluci si mysleli, že to jednoduše urvou individuálně, ale houževnatý soupeř, který s nimi běhal a chodil do osobních soubojů se tomu úspěšně bránil. V momentě kdy jsme hráli naši hru, v pohybu, kombinace, tak soupeř nevěděl a nestíhal. Škoda, že to bylo tak půl na půl. A můžeme děkovat Tomikovi v brance, protože turnovští rozhodně měli šance na víc jak jeden gól. 
Klukům díky za jejich výkony a nasazení, pořadatelům za pomoc a rodičům na tribuně za podporu. 
Jedeme dál, spousta práce před námi, ale už teď se těšíme za 14 dní na Smržovku.“