Přípravka odehrála předposlední turnaj sezóny v Liberci

5. duben 2022

V sobotu 2.4.2022 jsme vyjeli na předposlední ligový turnaj této sezony. Přivítala nás hala ZŠ Dobiášova v Liberci.

Turnaj byl zpestřen dvěma přátelskými zápasy minipřípravky. Jelikož naše děti tvoří více jak z poloviny tuto kategorii, nebyl problém seskládat družstvo. Sehráli se dva krásné zápasy proti domácímu Liberci a Jablonci nad Nisou. Oba zápasy měly výbornou diváckou kulisu a objevil se v nich gólmanský potenciál v osobě Adélky Stříbrné, která díky svým výkonům následně vychytala i FBC Liberec v zápase "starší" přípravky, kdy naše hráče podržela ke krásné remíze.

Hráči "starší" přípravky pak s přehledem přehráli Koberovy. V zápase se blýskl chyceným trestným střílením soupeře gólman Štěpán Mifka. Poslední dva zápasy proti Turnovu  a České Lípě odehráli naši nejmenší dohromady se staršími. Vždy jeden poločas dostali prostor "minipřípravkový" a další poločas "starší". Úkoly měly rozdílné a toto rozložení splnilo naše očekávání. "Starší" přípravka vyhrála nad všemi soupeři svou část hry!, "mini" bojovali jako lvi a ukázali, jak dokážou být místy velmi vyrovnaným protivníkem i o kus starším dětem. Toto se jistě projeví v dalších sezonách, až nám patřičně vyrostou a naberou další takto získané zkušenosti.

Absolutní pochvalu zaslouží všichni zúčastnění i přes nějaké chybky a nedokonalosti. Pořád jsme na začátku jejich florbalového a sportovního života a nejdůležitější je jejich radost z pohybu a setkání s kamarády. 

Aleš Hypšman, trenér