Přípravka vstoupila do herního roku 2020

7. únor 2020

Po dlouhé herní pauze se i naši nejmenší děti dočkaly svého prvního letošního turnaje. Obě družstva vyrazila do nedaleké Lomnice, kde je čekal druhý vzájemný zápas mezi sebou. Ale postupně.

Na turnaji se odehráli dvě premiéry. Jednou byl první start Davídka Koloce v zápasech. A tou druhou premiérou byl způsob rozdělení dětí do družstev. Jednoduše rozhodla náhoda v podobě losu, který proběhl hned po příjezdu v kabině.

Jak zhodnotil turnaj trenér přípravky Jan Šimon?
"Na turnaj jsme odjeli s několika dílčími cíli a úkoly. Pořád tam máme stále se opakující, což jsou správné držení hokejky, neodpalovat míčky a následné vedení míčku. "Novým" cílem bylo, aby všichni co jsou na hřišti, tak se plně soustředily na hru a nedávali jsme soupeři možnost "přesilovky".

První zápas sehráli Tygříci s FBC Lomnice. Naše děti se statečně "praly" proti fyzicky vyspělejšímu soupeři. Snaha hrát na míčku byla veliká a v mnoha případech tak byly "odměněni" sekáním ze strany soupeře. Ale díky nasazení a bojovnosti bylo k vidění jedno z nejvyrovnanějších utkání s tímto soupeřem.

Lvíčata nastoupili ve svém prvním zápase proti FBC Liberec white. Toto byl ten jeden zápas, ve kterém byl rozdíl ve výkonu a dovednostech naprosto markantní. To co nám chybělo nejvíce, byly souboje o míček. Místo, abychom to soupeři znepříjemnili, tak jsme většinou stáli a koukali, čehož soupeř dokázal využít. Ale do budoucna to bude určitě lepší, vždyť polovina dětí nastupuje teprve ve své první sezóně.

Hned další zápas nastoupili Lvíčata proti Lomnici. Lepší a bojovnější výkon, ale i tak velká fyzická převaha soupeře pro nás byla velkou překážkou a rozdílovým faktorem.

Tygříci vs. FBC Liberec white. Nejhezčí zápas na turnaji. Plný krásných individuálních akcí a sem tam, hlavně v podání Liberce, i kombinací. Odměnou oběma družstvům bylo velké množství vstřelených gólů.
Poslední zápas hodnotit nebudu. Vzájemné střetnutí. Pozitivní bylo, že po celou dobu byl zápas vyrovnaný a i vedení se přelévalo z jedné strany na druhou.

Co říci na závěr? Děti jsou pořád na začátku dlouhé cesty. Snaha, bojovnost, píle a chuť učit se je na nich vidět. Většinou proti nám nastupují mužstva zkušenější, proto jsou někdy rozdíly velké. Ale to se v budoucnu všechno vyrovná.

Děkuji dětem za bojovnost a že ani v jednom momentě nic nevzdaly. Rodičům za podporu a pomoc s dopravou. Budeme se těšit na dalším, tentokrát domácím turnaji, v sobotu 22. 2. 2020. Přijďte naše nejmenší prcky v co největším počtu povzbudit."