První turnaj přípravky, aneb šest statečných

18. říjen 2024

Začala nám nová sezóna a v netradičních odpoledních nedělních hodinách jsme přijeli na první turnaj do haly v Liberci. Tento turnaj byl velkou výzvou,  jelikož jelo pouze 6 dětí a bylo jasné, že si sáhnou na dno svých sil,  navíc chyběla i tradiční brankářská opora Vláďa Šimek.  Nakonec se o post gólmana podělili hráči z pole a je třeba říct, že velmi úspěšně.

V prvním zápase nás prověřil domácí tým FBC Liberec. Zápas byl vyrovnaný, ale domácí byli produktivnější a své šance a střely dokázaly proměnit v góly. Nám se i přes nadějné šance nepodařilo dát ani jeden a tak přišla prohra na skóre, ale s radostí z povedeně odehraného zápasu.

Druhý zápas s Českou Lípou začal tlakem soupeře, který se rychle ujal vedení. Přesto se nám postupně podařilo vývoj zápasu zlomit. A to především obrovskou chutí a nasazením. Ke vší radosti si své první góly vstřelily Štěpán Ulvr, Robin Záveský a parádně se rozstřílel Honza Halíř. Česká Lípa se zdála zaskočená otočením vývoje zápasu a tak se nám povedlo ukořistit první vítězství v sezoně.

Poslední zápas se odehrál s tradičním soupeřem a to s Koberovy. V zápase jsme měli herní převahu a ve střelecké chuti Honzu Halíře a dobře chytajícího jinak skvělého útočníka Danka Lukeše. A tak i s přispěním dalších hráčů se zápas celkem v poklidu dovedl do vítězného konce.

Hráči si sáhli na dno svých sil, ale jejich nasazení a radost ze hry rozhodla, že se nám turnaj velmi vydařil. V říjnu nás čeká další turnaj v Železném Brodě a věříme,  že již pojedeme ve větším počtu hráčů a zapojí se i nové tváře, které si vyzkouší atmosféru ligového zápasu.