Sezóna 2022/23 začala i pro starší žáky

19. říjen 2022

I pro starší žáky již začala nová sezóna 2022/23. Los nám na první turnaj sezóny přichystal cestu do České Lípy, kde jsme postupně narazili na tým FBC Liberec „B“ a domácí FBC Česká Lípa blue.

V letošní sezóně se budeme potýkat s malým počtem hráčů, takže je nutností pomoc hráčů z mladších žáků. Hned na úvod se ukázalo riziko tohoto stavu, a tak jsme v neděli ráno na cestu vyráželi v počtu 8 hráčů, což znamenalo, že kluky čekaly zápasy ve kterých jsme měli pouze 2 hráče na střídání do pole.

Taktika a cíle pro zápas byli jednoduché, hrát chytře, jednoduše, zbytečně se nehonit a šetřit síly a pokusit se být maximálně efektivní při útocích. Jak na to hned v polovině druhé minuty ukázalo duo Kyloušek-Drbohlav, kteří nás poslali do vedení. Pak trochu „otěže“ zápasu přebral soupeř a dvěma slepenými góly výsledek otočil. Jejich vedení naštěstí nevydrželo dlouho a na začátku osmé minuty vyrovnal Kyloušek. Na konci první části se nám podařilo ubránit oslabení, a tak jsme do druhé části šli za vyrovnaného stavu.

V druhé třetině jsme měli pasáže, kdy jsme se zbytečně se soupeřem honili, laciné ztráty míčku při přechodu do útoku znamenali brejkové situace soupeře, nicméně Bezděk chytal velmi dobře a pozorně. Na opačné straně jsme „pálili“ jednu šanci za druhou, a tak soupeř mohl být rád, že obdržel pouze dva góly z holí Kylouška a Drbohlava. Poslední část se dá popsat takto „show Matěje Drbohlava“, s jeho rychlými rukami, neuvěřitelnými kličkami a přesnými střelami si soupeř vůbec nedokázal poradit. Pět gólů za 10 minut čistého času se jen tak nevidí. Díky tomuto neuvěřitelnému výkonu jsme si tak odnesli první tři body v sezóně.

Sedm hráčů do pole na hráčích domácí České Lípy budilo dojem lehkého zápasu, který musejí zvládnout. Opak byl pravdou, kluci od první minuty předváděli soustředěný výkon, pozorně bránili, a když to opět svými gólovými kousky podpořil Matěj Drbohlav, tak jsme po první třetině vedli 3:0. Druhá třetina nabídla hodně podobný obrázek jako předchozí zápas, spousta neproměněných šancí na naší straně, díky čemuž jsme soupeře drželi ve hře. Navíc, když se
mu podařilo v 19. minutě snížit na rozdíl dvou branek. Před poslední třetinou bylo vidět, že klukům výrazně docházejí síly, ale zabrali. Klid navíc přinesly dva góly a pohodlné vedení o čtyři. Do posledních dvou minut zápasu šel soupeř se
šesti hráči v poli, podařilo se mu snížit. Když vzápětí Drbohlav neproměnil trestné střílení, tak to ještě vypadalo na menší drama, které ale utnul první gólem za starší žáky Dáňa Kyloušek. I druhý zápas tak znamenal zisk tří bodů do tabulky.

Hodnocení trenéra Jana Šimona:
„Za zisk šesti bodů jsem za kluky rád, plně si je zasloužili, i když to nebyla úplně jednoduchá a komfortní situace. Každý svým způsobem přispěl k úspěchu, byl to super týmový výkon, za který jsem strašně rád. Vzhledem k situaci zatím do sezóny nemáme žádné sportovní cíle, těmi hlavními pro první půlku sezóny je posun každého z kluků v herních dovednostech a základních návycích, proto je zisk 6 bodů o to větším a milým překvapením. Nicméně je před námi ještě spousta práce.“