Starší žáci hráli v Rumburku

26. únor 2020

V sobotu 22.2.2020 jsme se vypravili se staršími žáky na další turnaj do Rumburku. Soupeřem nám byli FBC Šluknovsko Česká Lípa, FBC Liberec B a TJ Lokomotiva Louny. S hráči jsme si stanovili dva hlavní úkoly, které jsme chtěli plnit. Snaha hrát na co nejvíce na míčku, nutit soupeři hrát podle nás a držení soupeře v jeho obranném pásmu.

Stanovené úkoly se nám dařilo plnit. Po celou první půli prvního zápasu jsme hráli více na míčku, vytvářeli si brankové příležitosti, které se brzy projevili na výsledku. Druhou polovinu zápasu jsme se nechali uchlácholit výsledkem a přestali se soustředit na hru, soupeře jsme zbytečně pustili do zápasu.

Druhý zápas pro nás nezačal dobře, rychle jsme šli do oslabení, které jsme nakonec zvládli a opět jsme se snažili nutit soupeři hrát podle nás. Dařilo se, soupeře jsme nepouštěli do žádných příležitostí, především díky dobré práci obrany a blokujících hráčů.

V posledním zápase jsme měli dostatek prostoru si vyzkoušet založení a hru v soupeřově pásmu. Soupeř z Loun přijel v malém počtu a bylo vidět, že v šesti lidech hrát, je opravdu náročné. Trochu nás v posledním zápase pozlobila koncovka, ale nakonec odcházíme se zvednutou hlavou.

Klukům patří díky za nasazení, bojovnost a snaha plnit zadané úkoly nás provázela po celý turnaj. Beru si z tohoto turnaje především pozitiva, teď na ně navázat v trénincích a pokračovat v dobrých výkonech. Díky soupeřům za zápasy a těšíme se na další turnaj.