Starší žáci po měsíci vyrazili do Žatce

9. únor 2022

Jelikož bylo minulé kolo Ligy starších žáků celé kompletně zrušeno, tak jsme až po měsíci vyrazili na další měření sil, tentokrát opět daleká cesta do Žatce. Bohužel komplikace spojené s Covidem nekončí, a tak jsme měli k dispozici pouze 6 hráčů ze starších žáků, proto jsme si museli pomoct hráči z mladších kategorií. 

V prvním zápase jsme narazili na soupeře z Děčína. Po celou dobu se hrál neurovnaný florbal, kdy nás soupeř předčil v efektivitě zakončení a výsledkem tak bylo celkem jasné vítězství kluků z Děčína. 

Druhý zápas s Českou Lípou přinesl nejvyrovnanější bitvu, ve které jsme dvakrát vedli. Soupeř však ze závěrečného tlaku dokázal dvakrát udeřit a skóre otočit ve svůj prospěch. Škoda, že jsme během zápasu nevyužili řadu šancí, které jsme si dokázali vypracovat. 

Poslední zápas nám do cesty připravil „starého známého“ soupeře domácího Žatce, s kterým jsme se tuto sezónu potkali už potřetí. Tentokrát jsme odešli poraženi, navzdory velmi statečnému a bojovnému výkonu. Opět jsme doplatili na přesnost zakončení.

Jak celý turnaj zhodnotil trenér Jan Šimon?
Vzhledem k sestavě v jaké jsme na turnaj odjeli, jsme neměli žádné velké výsledkové cíle a očekávání. Hlavním cílem bylo, aby kluci předvedli týmové výkony, ty starší a zkušenější podrželi ty mladší a méně zkušené. Tenhle cíl byl naplněn na 100% a kluci šlapali a makali jako jeden tým a chovali se k sobě, tak jak by měli. To se bohužel nedá říct o hráčích Žatce, kteří zaslouženě ve vzájemném zápase vyhráli, ale takovou neúctu a nerespektování soupeře jsem ještě v téhle kategorii neviděl. Škoda, za mě poměrně černá kaňka na jejich výkonech. Takže velký dík všem za výkony, nasazení a předvedenou hru. Rodičům za pomoc s dopravou a těším se na další turnaj.