Starší žáci se představili v Podbořanech

3. listopad 2021

Po 14 dnech se opět do akce dostalo družstvo starších žáků. Tentokrát vyrazili do dalekých Podbořan, aby poměřili své síly se soupeři ve třetím koši z Teplic, Mostu a domácích Podbořan. 

V prvním zápase se nám do cesty postavilo mužstvo FD Teplice - DDM. Od začátku zápasu jsme tahali za kratší konec. Soupeř byl pohyblivější, důraznější a o své vítězství více bojoval, což se projevilo na konečném výsledku a dokonce nule našich vstřelených gólů. 

Druhý zápas byl z naší strany pravým opakem. Zlepšený pohyb, důraz a zjednodušená hra znamenala spoustu pěkných akcí, z nichž mnoho skončilo gólem. Odměnou tak bylo jasné vítězství v poměru 7:1.

Kvalita a převaha v posledním zápase byla jasně na naší straně. Nutno podotknout, že i slabší výkon klukům v pohodě stačil k jasnému vítězství a nule pro Kubu Zamastila. 

Hodnocení turnaje trenéra Jana Šimona:
V zápase s Teplicemi byli kluci snad ještě v autech a na cestě. Soupeř nás přehrál pouze a jenom pohybem, důrazem a chutí. Tohle všechno nám chybělo, a tak jsme zaslouženě prohráli. Proti Mostu si snad kluci k srdci vzali moje slova a předvedli výkon hodný jejich schopnostem a dovednostem. Ve všech aspektech se výrazně zlepšili a zaslouženě si došli pro vítězství. A poslední zápas? Bohužel soupeř nám tento zápas nebyl schopen znepříjemnit, a tak si kluci připsali poměrně jednoduché vítězství, které se sice počítá, ale s cestou po které jsme si k němu došli nejsem spokojený. 
Ač jsme dvakrát zvítězili, tak celkově nejsem s turnajem spokojený, kvalitní výkon kluci předvedli akorát v jednom zápase. Vím na co mají, a kam by se mohli dostat, ale v dalších turnajích budou muset přidat. 
Tentokrát musím vyzdvihnout výkony jednotlivců. Absolutní pochvalu za výkony a nasazení ve všech třech zápasech zaslouží Kuba Prousek a jistota v brance Kuba Zamastil. 
Na závěr poděkování rodičům za pomoc s dopravou a klukům za turnaj.