Starší žáci vyrazili v neděli ke čtyřem zápasům do Litvínova

13. duben 2022

I sezóna starších žáků se pomalu blíží ke svému konci. K předposlednímu turnaji jsme vyrazili do dalekého Litvínova. Bohužel vinou nemocí a zranění se sestava dávala dohromady dost těžko a výsledek byl, že jsme ráno v 6:30 vyráželi v počtu osm hráčů do pole a jeden brankář. Vše navíc bylo složitější tím, že jsme hráli v druhém výkonnostním koši, kde se hrají celkem 4 zápasy.

V tom prvním jsme narazili na soupeře FD Teplice – DDM. Naše první vzájemné utkání skončilo vysokou výhrou soupeře. V prvním poločase byl největší rozdíl mezi naší hrou a hrou teplických v počtu střel na branku. Tepličtí „pálili“ ze všech možných pozic a nenechali si ujít žádnou možnost, odměnou jim byly celkem dva góly, které padly v první polovině poločasu. Naopak když jsme se dopředu dostali my, tak jsme buď ani nezakončili nebo naše střely lítaly vedle. „Ohrozit“ brankáře se nám podařilo jenom dvakrát. V druhé části už jsme střel vyprodukovali více, ale produktivita byla velmi slabá. Pohyblivější soupeř si zkušeně pohlídal průběh druhého poločasu a dovedl zápas ke svému vítězství 2:0.

Druhý zápas a první letošní měření sil s libereckými Panthery. První poločas = poločas hrůzy. Během šesti minut a jedenácti vteřin jsme dostali celkem šest gólů. Pět z nich padlo po absolutním nedůrazu před brankou a malým brankovištěm. Dopředu jsme nebyli schopni vymyslet vůbec nic. Jak se říká „poločasový průvan v kabině“ přinesl do druhého poločasu výraznou změnu. Najednou jsme dokázali být vpředu nebezpeční, dostat se do šancí, ale hlavně pozorněji bránit před vlastní brankou. Díky tomuto zlepšení skončilo utkání nakonec naší porážkou „jenom“ 1:8.

Třetí utkání a měření sil s domácím celkem. První poločas nejlepší na turnaji. Soupeře jsme sice svými chybami pouštěli do šancí, ale žádnou z nich nedokázal proměnit. Naopak mi jsme udeřili celkem dvakrát. Celkový výsledek druhé části vypadá hrozivě, celkem šest gólů v naší síti. Nicméně jsme si za to mohli sami, laciné a zbytečné ztráty míčku, naivní a hloupé chyby, kdy jsme dva bránili jednoho hráče s míčkem a přitom nechávali před brankou zcela volné protihráče. Tím vším domácí nedokázali pohrdnout a krutě nás trestali góly. Konečné porážky 3:6 byla velmi škoda.

Závěrečný zápas a staří dobří známí ze Žatce. Tady už se projevila značná únava, která pramenila z fyzické náročnosti zvládnout zápasy se třemi hráči na střídání. I díky tomu, že soupeř není příliš florbalový, tak se hrálo nezáživné utkání, které aspoň nabídlo hezké střely a góly.

Hodnocení turnaje z pohledu trenéra Jana Šimona:

Už když jsem značnou část soboty řešil sestavu a hráče, kteří by nám mohli pomoct, jsem věděl, že nás nebude čekat nic lehkého. To se víceméně potvrdilo. První zápas statečný výkon, soupeř nás předčil pohybem a počtem střel. Druhý zápas. První poločas jedno z toho nejhoršího co se letošní sezónu odehrálo a omluvou pro to nemůže být málo hráčů v sestavě. Až když jsem udělal zle, tak přišlo neuvěřitelné zlepšení. Třetí zápas, nejlepší na turnaji. Bohužel jsme doplatili na to, co nás trápí celou sezónu. Laciné ztráty míčku, ke kterým se navíc přidaly naivní chyby v bránění. Dva hráči na jednoho s míčkem a volný před brankou, to patří maximálně do elévů. A poslední zápas už nebylo kde brát. Kluci se s tím prali nejlépe jak to šlo, ale bohužel to nestačilo. Takže až na ten poločas hrůzy statečný výkon, za kterým patří hráčům velký dík. Speciálně chci pochválit Matěje Jakubů, který si odbyl svoji premiéru za strže a zvládl ji. Poslední dík patří tatínkům za pomoc s dopravou. Za 14 dní zakončíme sezónu v Žatci.