V neděli odehráli starší žáci první domácí turnaj

6. prosinec 2022

V neděli 4. 12. se starší žáci letos poprvé představili na domácí palubovce. Soupeř z Jablonce v prvním zápase znamenal, že jsme do utkání šli jako velcí favorité, navíc když jsme k tomu přičetli výsledek z prvního vzájemného zápasu. Aby se hráči i v takovém zápase posunuli zase o kus dále, sáhl jejich trenér do mošničky neobvyklých kroků. Tentokrát vylosoval „autocoaching“, nebo chcete-li „samotrénování“. To znamenalo, že všechno bylo na dohodě týmu, ať už stanovení cílů do zápasu, v čem se chtějí posunout, ale také sestava jednotlivých pětek. Trenér pouze přihlížel. Začátek zápasu vypadal velmi slibně a rychlé dvoubrankové vedení, které vystřelil kdo jiný než Matěj Drbohlav dávalo naději na gólové hody. Bohužel se tak nestalo, vázl pohyb, hra směrem dozadu slabá a nedůsledná, takže soupeř trestal. Nejprve snižujícím gólem v polovině sedmé minuty.

Přestávková debata týmu o tom co je všechno špatně a co zlepšit také nezabrala. Hned po 17 vteřinách druhé třetiny bylo vyrovnáno. Nicméně kvalita v dovednostech na hokejce znamenala další dva góly našeho týmu a opět dvoubrankové vedení.

Výsledek druhé přestávkové debaty byl úplně stejný jako té předešlé, jenom soupeři trvalo tentokrát vstřelení dalšího gólu minutu a půl. Trochu uklidnění měla přinést další branka Matěje Drbohlava, nicméně se tak nestalo. Jablonečtí zase snížili na rozdíl jednoho gólu a konec zápasu tak byl boj o každý centimetr na hřišti, který jsme dovedli do vítězného konce, ale pyšní jsme na sebe rozhodně být nemohli.

Druhý zápas na turnaji se soupeřem z Boru, náš první vzájemný v této sezóně. Kluci z Boru nastoupili do utkání velmi sebevědomí a v bojovné náladě. Tu jim po minutě a půl trochu zkazil gólem Henčlik (Jan Henčl), kdy svojí „pumelicí“ prostřelil všechno co mu stálo v cestě. Nutno říct, že náš výkon a hlavně nasazení se nedalo absolutně srovnat s tím v předešlém zápase. Hráli jsme velmi zodpovědně, nevypouštěli žádný souboj a trpělivou hrou jsme si šli pro góly. Na dva nula z trestného úderu zvyšoval Matěj Drbohlav.

Prostřední třetina začala stejně jako ta první, akorát Henčlik potřeboval na další gól o 20 vteřin více než v první. Polovina utkání a spolupráce osvědčené dvojice Bažant – Drbohlav, vedla ke čtvrtému gólu, skóroval druhý jmenovaný. Ani oddechový čas a vítr na lavičce soupeři nepomohl. Na konci 18 minuty předvedl nejhezčí akci zápasu Dáňa Kyloušek. U levého mantinelu vyškolil koho se dalo, utekl všem a naservíroval na zlatém podnose míček svému bratrovi, a pro Domču už nebyl problém uklidit do prázdné branky.

V poslední třetině si bratři role vyměnili a Domča hezkou přihrávkou před branku vyzval Dáňu k dalšímu gólu. To už naše vedení bylo výrazné, takže jsme chtěli do konce zápasu udržet pro Bezďu nulu. Nutno říct, že během zápasu několikrát svůj tým podržel a i díky jeho zásluhou to výsledkově bylo jednoznačné. Gólový účet zápasu uzavřel kdo jiný než Matěj Drbohlav a mohli jsme tak slavit další vítězství.

Jak tentokrát zhodnotil turnaj trenér mužstva Jan Šimon:
„Dneska to byli dva rozdílné zápasy a výkony. První zápas se nám herně příliš nevydařil. Bohužel kluci s těmito soupeři nižší úrovně mají problém v hlavě. Myslí si, že to utrhnou pouze svými dovednostmi a zapomínají na pohyb, bojovnost a nasazení. Tím naopak Jablonec oplýval, a proto nám byl po celou dobu vyrovnaným soupeřem.

V druhém zápase kluci dobře věděli a sami si řekli, že pokud se výrazně nezlepší, tak prohrajeme. Udělal jsem nějaké změny ve složení pětek, což se nakonec asi ukázalo jako dobrý tah. Po dlouhé době výkon, za který jsme tým pochválil a byl jsem za něj rád. Jenom to musíme přenést do dalších zápasů.

Na závěr díky rodičů, kteří se v hojném počtu přišli podívat, klukům a Terce za výkon ve druhém zápase a soupeřům za zápasy.“

V naší fotogalerii si můžete prohlédnout fotky ze zápasů od Dominika Pavlaty