Z dvojzápasu jsme vydolovali pouze bod

10. únor 2022

Muži o víkendu absolvovali náročný program. V pátek večer se v Liberci utkali s rezervou FBC Liberec a hned druhý den hostili v Jilemnickém azylu Jičín. Za předvedené výkony se na rozdíl od předchozího utkání v tomto kalendářním roce nemusí stydět.

FBC Liberec B 9:4 SCC SEMILY

Branky: Hradecký, Vocelka, Havrda, Kubín

Sestava: Forman – Sábl, Zemánek, Navrátil, Šimon, Vocelka – Vyhlídko, Zeman, Hradecký, Kubín, Bulušek, Chmelík, Havrda, Roztočil, Tran

SCC SEMILY 5:6 pn. KM automatik FBK Jičín

Branky: 2x Vyhlídko, 2x Kubín, Hradecký,

Sestava: Forman – Sábl, Zemánek, Navrátil, Šimon, Vocelka – Vyhlídko, Hradecký, Kubín, Bulušek, Havrda, Roztočil, Tran

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:

Pocity jsou po víkendu smíšené. V pátek jsme hráli se skvělým soupeřem, který byl technicky i fyzicky lepší a výrazně zkušenější. My jsme v úvodu vytvořili několik fatálních chyb a soupeř pak i přes naše zlepšení zápas kontroloval.

S Jičínem jsme měli více ze hry. Pomohla nám řada vyloučení, ale využili jsme „pouze“ tři. Na naše dosavadní poměry je to víc než slušné, ale ta nevyužitá dvě minuty před koncem hodně mrzí. Soupeři jsme nedokázali odskočit a v zápase tak dle mého názoru nakonec v nájezdové loterii zvítězil šťastnější.

Je škoda, že jsme nedokázali takové výkony předvádět ve více zápasech. Určitě bychom teď měli na kontě bodů výrazně více. Důležité jsou ale pro nás zkušenosti a poctivá práce, za kterou musím kluky díky posledním pár tréninkům pochválit. Věřím, že kluci se brzo oklepou a ještě více se semknou. Čekají nás ještě 4 těžká utkání, a pokud předvedeme výkony jako tento víkend, tak věřím, že minimálně ve dvou z nich dáme našim soupeřům těžce zabrat.

Děkuji klukům za jejich morální sílu, soupeři za skvělé zápasy, fair-play a všem fanouškům obou zápasů za podporu!“

Komentář kapitána a hráče pátečního utkání Tomáše Sábla:

I když jsme v pátek vstřelili první branku zápasu, tak se nám úvodní třetina vůbec nevydařila. Od druhé třetině přišlo výrazné zlepšení a dařilo se nám přenášet do zápasu věci, na které se zaměřujeme v trénincích. Bohužel jsme v zápase provedli několik zbytečných chyb, které soupeř dokázal trest.

Neuběhlo ani 23 hodin od posledního zápasu a čekal nás zcela jiný zápas - fyzicky náročnější a dle papírových předpokladů vyrovnanější. V zápase jsme měli sedm přesilových her a z toho tři jsme dokázali přetavit v branku. Bohužel úvodní dvě jsme nedokázali využít a soupeř nás následně dvakrát potrestal.

Jsem rád, že jsme ukázali, že už nejsme tým, kterému by se herně dařilo, pouze pokud celý zápas vede. A dokázali jsme to znovu, když devět minut před koncem soupeř vstřelil vedoucí branku. Všichni jsme byli odhodláni tento zápas neprohrát a věřili jsme, že máme dostatek času, abychom branku vstřelili. To se nám i podařilo a těsně před koncem jsme mohli rozhodnout v další přesilové hře. Bohužel na ní už se projevila fyzická únava některých hráčů a i v následném prodloužení byl soupeř o něco svěžejší. Samostatné nájezdy jsou pak o maličkostech a o štěstí, soupeř ho měl více a tak si do tabulky připsal druhý bod.

Věřím, že výkony z těchto dvou zápasů přeneseme do zbývajících a připíšeme si ještě nějaké body.

Komentář hráče sobotního utkání Lukáše Vyhlídka:

Vyrovnaný zápas, kde soupeři pomohlo florbalové štěstíčko a skvěle chytající gólman. Ze hry jsme měli víc, bohužel ani to někdy k vítězství nestačí. Chtěl bych poděkovat klukům za skvělý výkon a za to, že zápasem žil každý na střídačce. Nesmím také zapomenout na skvělý výkon našeho gólmana, na kterého jsme se mohli spolehnout jako každý zápas. Formiku jsi borec! Ještě bych chtěl pozdravit mamku a poděkovat jí za skvělý štrůdl. Soupeři přeju hodně štěstí do dalších zápasů.