Ze skvěle rozehraného zápasu berou muži pouze bod

23. listopad 2021

SCC SEMILY 3:4p FBC Orel Rtyně v Podkrkonoší

Branky: Roztočil, Sidenberg, Hradecký

Sestava: Forman – Vocelka, Sábl, Navrátil, Sidenberg – Vyhlídko, Zeman, Hradecký, Kubín, Fišer, Havrda, Tran, Šírek, Roztočil

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:

"Dobře rozehraný zápas jsme si pokazili poslední desetiminutovkou. Florbalovějšího a většinu zápasu i jasně lepšího soupeře jsme drželi na uzdě a nedali mu nic zadarmo. Ve druhé půlce třetí třetiny ale přišlo od hráčů klasicky uspokojení s hrou a dosavadním výsledkem a k tomu všemu ještě hloupá vyloučení. Jedno oslabení jsme ještě přestáli, ale to druhé už bohužel ne a soupeř v prodloužení zaslouženě dokonal obrat. Je to škoda. Byl to jasně náš nejlepší letošní výkon a my šanci na vítězství zahodili vlastní nedisciplinovaností. Místo abychom se soustředili v závěru zápasu na poctivou obranu, tak se ženeme do nesmyslných situací a necháme soupeře až příliš snadno skórovat poté, co se mu celý zápas nedařilo překonat naši obranu. Přesto všechno musím kluky ve výsledku pochválit, protože v hráčských dovednostech a soudržnosti jsme byli zase o něco lepší, než minule. Díky soupeři za férové utkání a velké poděkování také skvělým fanouškům obou týmů!

Komentář kapitána Tomáše Sábla:

Chápu, že někteří hráči jsou zklamaní, že jsme ještě deset minut před koncem zápasu vedli 3:0 a nakonec jsme prohráli v prodloužení. Ale kdo by takový výsledek před zápasem čekal, když proti nám stál tým, který se aktuálně nachází na třetím místě tabulky. A my jsme za sebou měli hrozivých 14 porážek v řadě se skóre 50:169 (včetně loňské nedohrané sezóny).
Taky mě mrzí, že jsme udělali několik zbytečných chyb (včetně mě) a vyloučení, které nás stály lepší výsledek, ale oproti předchozím zápasům jsme chyb udělali výrazně méně a především obranná činnost fungovala poměrně dobře včetně skvělého Martina v bráně. 
Zápas nám ale ukázal, že když budeme hrát koncentrovaně a s nasazením celých 60 minut, že můžeme sbírat body a vyhnout se tak sestupu. Na závěr bych chtěl poděkovat fanouškům za skvělou domácí atmosféru.

Komentář hráče utkání Martina Formana:

„Výborné blokování střel, defenzíva a nasazení nás držely v zápase 2 a půl třetiny, bohužel jsme si pak nedokázali pohlídat koncovku a dostali jsme 2 laciné góly, čímž jsme soupeře nakopli. Ten pak utkání vyrovnal a v prodloužení dokončil obrat. Nezbývá nic jiného, než si z toho zápasu vzít cenné zkušenosti, a ty uplatnit zase příště. Musím poděkovat fanouškům, za jejich přítomnost, která nás hnala kupředu po celou dobu zápasu a taky samozřejmě všem borcům za jejich nasazení.“